Alle keukenapparatuur past in iedere keuken
Lekker koken begint met een fijne keuken, maar bovenal met goede apparatuur die prettig te bedienen is. Uw keuken moet qua looks natuurlijk helemaal aan uw wensen voldoen, maar dat geldt ook voor de apparatuur! De creatie van uw favoriete gerechten staat of valt immers met de juiste keukenapparatuur. Ik wil altijd meer weten over uw kook- of eetgewoontes zodat ik u kan helpen de juiste apparatuur te kiezen. U kunt de apparatuur ook HIER zelf opzoeken. U kunt alle kanten op qua merken, functionaliteiten, design en luxe. U kunt ook uw oude apparaten in uw nieuwe keuken gebruiken als die nog goed zijn. Ik zorg er dan voor dat die in de nieuwe kasten passen.

Dit zijn de keukenapparaten die iedere keuken nodig heeft:


Bekijk ook eens welke dingen er nog meer zijn uitgevonden. Misschien is er ook iets bij voor u?


Koelkast met ijsblokjes maker (in plaats hiervan heb ik een apart apparaat, ik kan me geen zomer voorstellen zonder)


Koelkast met Biofresh zone

Een koelkast met BioFresh biedt met twee afzonderlijke zones altijd de beste omstandigheden voor het bewaren van verschillende etenswaren. De DrySafe, met een lage vochtigheidsgraad is perfect voor het bewaren van vis, vlees en zuivelproducten.

Verse vis is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond! Het is alleen niet makkelijk om vis, schaal- en schelpdieren in een normale koelkast goed te bewaren.
Veel liefhebbers zullen zich afvragen wat de beste manier is voor het bewaren van vis. Uit onderzoek van het gerenommeerde Max Rubner Instituut is gebleken dat wanneer de bewaartemperatuur wordt verlaagd naar -2°C, de bewaartijd toe neemt met ongeveer 56%. Met die onderzoeksresultaten in het achterhoofd is Liebherr de ontwikkeling van BioFresh-Plus gestart.


Kookplaat met afzuiging (veel verschillende opties)

Werkbladafzuiging, ook bekend als de kookplaat met afzuiging, is een afzuigsysteem wat volledig verwerkt is in de kookplaat of in het keukenwerkblad. De dampen die bij het koken vrijkomen, worden niet naar boven gezogen maar naar onderen in het werkblad.

Perfect voor de open keuken


Induktie kookplaat met wok-kuil (kan ik me niet voorstellen mijn keuken zonder deze)

De inductiekookplaat is plat, de wok is rond, en dat werkt dus niet. Maar…stel dat de inductiekookplaat een kuil heeft, waar de wok precies in past: dan kan de kookplaat de wok zowel aan de onderkant als aan de zijkant verhitten: dat zou toch eens wat zijn… Maar bestaat dat? Jazeker, dat bestaat. Verschillende fabrikanten maken inductiekookplaten met een kuil voor de wok erin. Je kunt deze kookzone niet voor iets anders dan de wok gebruiken maar als jij een fanatieke wokker bent dan is dit een uitstekende oplossing, al zijn ze wel wat aan de prijzige kant en ook nog eens moeilijk verkrijgbaar.

De inductiekookplaat met wok-kuil is de beste optie als je alleen op elektra kan/wilt koken en nog een inductiekookplaat moet aanschaffen.


Gas Wok kookplaat (ik kan me mijn keuken niet voorstellen zonder)

Mocht u vaak wokken, kies dan voor een gas kookplaat met wokbrander


Induktiekookplaat met grill fuktie

Verander uw kookplaat heel eenvoudig in een barbecue en geniet het hele jaar van grill smaken.


Grill kookplaat

Wanneer je de grillplaat gebruikt om snel tomaatjes, broodjes of vis te roosteren, is het voordeel dat je de oven niet aan hoeft te zetten. Het duurt langer voordat een oven warm is, met een bakplaat op het fornuis of de tafel kun je sneller aan de slag


Inbouw friteuse

Een snackbar om de hoek is leuk, maar een frituurpan biedt pas echt mogelijkheden. Die kent immers geen sluitingstijden. Het kan echter nog mooier met een ingebouwde frituurpan in de keuken.Ja, een heuse frituurpan ingebouwd in de keuken. Zo’n meesterwerk valt nog redelijk mee in de prijs. En op de lange termijn bent u goedkoper uit dan bij een snackbar.


Teppan Yaki (ik kan me mijn keuken niet voorstellen zonder)

Teppanyaki is een Japanse bereidingswijze. Teppan betekent ijzeren plaat en yaki betekent bakken. U kunt teppanyaki gerechten eten in een Japans restaurant, maar ook thuis als u zelf een teppanyaki plaat heeft. Bij deze bereidingswijze worden groenten, vlees en vis zonder olie (of met heel weinig olie) op een ijzeren plaat gebakken, die in het midden van de tafel staat. Omdat er bij teppanyaki geen of heel weinig vet wordt gebruikt is dit een gezonde bereidingswijze. Als u daarnaast kiest voor veel groenten en magere vlees- en vissoorten maakt u het nog gezonder.


Wijnklimaatkast

Goede wijn smaakt extra lekker op de juiste temperatuur rechtstreeks uit de wijnkoelkast. Geweldig als je dat meteen kunt organiseren in je nieuwe keuken!


Inbouw koffiemachine (een zelfde niet-inbouw versie is ook heel fijn om te hebben)

Inbouw koffiemachines: mooi, handig en lekker. Met een inbouw koffiemachine krijgt uw keuken een moderne en stijlvolle uitstraling.


Warmhoudlade

Met een warmhoudlade kun je eten warm houden, maar met sommige varianten kun je zelfs gerechten opwarmen of langzaam garen. Vooral handig wanneer je geregeld voor grote groepen kookt en gerechten niet tegelijkertijd kan opdienen. Daarnaast kun je ook je borden opwarmen en deeg laten rijzen in de lade.


Stoomoven (ik kan me mijn keuken niet voorstellen zonder)

Koken met stoom is al eeuwenlang een beproefde methode om eten te bereiden. In Europa deed koken met stoom in de 18e eeuw zijn intrede en in China koken ze zelfs al sinds de oudheid met stoom. De thuiskok lijkt koken met stoom een beetje te zijn vergeten, maar de laatste jaren lijkt koken met stoom weer helemaal een opmars te maken, zeker met de komst van multifunctionele combistoomovens.


Drukstoomoven

Hij is ongelooflijk snel. Veel mensen werken allebei, als je dan `s avonds thuis komt wil je toch redelijk vlot je eten op tafel. Om een idee te geven, de meeste groenten zijn in 2 minuten gaar!


Kokendwaterkraan

Het voornaamste voordeel van een kokendwaterkraan is het gemak, er hoeft namelijk niet meer gewacht te worden op het opwarmen van het water tot het kookpunt zoals dat bij een traditionele waterkoker wel het geval is. Verschillende verkopers beweren dat een kokendwaterkraan energiezuinig zou zijn.


Keuken kraan met handdouche (ik kan me mijn keuken niet voorstellen zonder)

Een keukenkraan met handdouche is hartstikke handig. Nét of je in een professionele spoelkeuken staat, maar dan bij je thuis!


Zeepdispenser (ik kan me mijn keuken niet voorstellen zonder)

Een zeeppomp die automatisch de juiste hoeveelheid zeep geeft is efficiënt, stijlvol en handig.


Voedselrestenvermaler

(ik kan me mijn keuken niet voorstellen zonder)

Een voedselrestenvermaler is een elektrisch apparaat dat wordt geïnstalleerd in de afvoer van een spoelbak. Het is bedoeld om alle voedselresten te vermalen en met het afvalwater via de riolering naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) of een lokale zuivering weg te spoelen. Super handig !